Câinii latră – caravana trece. Datorită lui Ilan Șor, Orheiul continuă să înflorească: trei noi străzi au fost deschise

Municipiul Orhei și-a confirmat încă o dată statutul de lider în domeniul dezvoltării infrastructurii. Încă trei străzi – Lilia Amarfii, Vasile Asauliac și Vladimir Kopîl – au fost...

Municipiul Orhei și-a confirmat încă o dată statutul de lider în domeniul dezvoltării infrastructurii. Încă trei străzi – Lilia Amarfii, Vasile Asauliac și Vladimir Kopîl – au fost deschise în sectorul Nordic după o reconstrucție capitală, ca parte a unui amplu program de renovare lansat anterior de primarul de onoare Ilan Șor.

Cele trei străzi au trecut prin schimbări radicale – a fost pus asfalt, zonele adiacente au fost amenajate și au fost aplicate marcaje rutiere pentru a asigura o siguranță maximă pentru toți utilizatorii drumului.
Ceremonia de deschidere a avut loc într-o atmosferă solemnă. Localnicii au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, demonstrând ospitalitatea tipică a poporului nostru. La eveniment a participat conducerea Primăriei Orhei și a Consiliului Raional Orhei, precum și Marina Tauber, deputat din partea grupului „Victorie”.

Primarul Tatiana Cociu a subliniat că municipalitatea a început deja să se concentreze pe străzile secundare, întrucât arterele principale au fost deja reparate cu suportul lui Ilan Șor.
„Acestea sunt străzile pe care le-am lăsat mai aproape de final. Din 2015, la inițiativa primarului de onoare Ilan Șor, am început cu străzile principale și acum, una câte una, a venit timpul pentru străzile secundare. Mai avem doar puțin și, în scurt timp, toate străzile din municipiul Orhei vor avea un aspect complet nou, iar orașul va fi reparat sută la sută. Drumarii noștri depun mult suflet și efort pentru ca lucrările să fie executate la cel mai înalt nivel, conform celor mai moderne standarde, astfel încât să ne putem bucura de drumuri de calitate mulți ani de acum încolo”, a declarat Tatiana Cociu.

Secretarul executiv al comitetului executiv al blocului „Victorie”, deputatul Marina Tauber a subliniat încă o dată că Orhei este locul de suflet al echipei lui Ilan Șor, de aceea proiectele bune pentru oameni vor continua.
„Tot ceea ce facem, facem pentru voi și întotdeauna simțim susținerea locuitorilor municipiului și raionului Orhei. De fiecare dată ni se pare că în Orhei nu este nimic de reparat și modernizat, dar noi ne dorim ca Orhei să devină și mai frumos, și mai dezvoltat. În fiecare zi muncim pentru a vă îmbunătăți condițiile de trai. Vă exprimăm recunoștința noastră pentru ceea ce am simțit aici la Orhei – dragoste și sprijin. Întotdeauna vă vom răspunde cu același lucru – sprijin din partea noastră, pentru că înțelegem responsabilitatea pentru oraș și raionul Orhei și, desigur, acesta nu este ultimul proiect implementat aici, în sectorul nordic”, a spus deputatul.

Viceprimarii municipiului, Valerian Cristea și Cristina Cojocari, au mulțumit drumarilor, care au muncit din greu pentru a finaliza acest proiect în cel mai scurt timp posibil și cu respectarea tuturor cerințelor de calitate.
„Drumarii au muncit din greu pentru a ne asigura că avem o infrastructură de calitate pentru automobiliști și pietoni deopotrivă. Vă asigurăm că această zonă va fi amenajată, înfrumusețată și întreținută, inclusiv în timpul sezonului rece, când avem nevoie de siguranță maximă. Suntem mulțumiți de rezultatele echipei lui Ilan Șor, care își îndeplinește promisiunile și continuă să dezvolte acest oraș minunat”, a declarat Cristina Cojocari.

„Nu degeaba oaspeții străini numesc Orhei „capitala Republicii Moldova”. Nu ne ofensează nici pe noi. Este chiar adevărat. Suntem fericiți și mândri de acest lucru. Eforturile tuturor celor implicați în realizarea acestor proiecte minunate, la fiecare etapă a lucrărilor, sunt de mare importanță. De fiecare dată ne convingem că responsabilitatea și profesionalismul caracterizează oamenii din echipa noastră și din departamentele Primăriei Orhei”, a subliniat Valerian Cristea.

Vicepreședintele Consiliului raional Orhei, Veaceslav Căpățînă, a apreciat înalt rezultatul lucrărilor. „Am alături de mine o echipă de oameni sinceri, care se țin de cuvânt. Acum un an aceste străzi erau practic impracticabile. Dacă ploua, era foarte greu să treci pe aici. Este un motiv de mândrie pentru noi toți”, a spus Veaceslav Căpățînă.

La ceremonie a participat și Nicanor Pulbere, inginer-șef al întreprinderii municipale „Locuințe și Servicii Comunale” Orhei, care a apreciat înalt inițiativa autorităților de a repara străzile secundare ale orașului.
„Este o mare sărbătoare să deschidem oficial aceste trei străzi. Mulțumesc administrației pentru că a găsit resursele necesare și a inclus reparația acestor străzi în proiect. Mulțumesc echipei de muncitori rutieri care au lucrat zi și noapte pentru a finaliza aceste lucrări”, a mulțumit Nicanor Pulbere.

Tradițional, liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, s-a adresat locuitorilor prin intermediul unei conexiuni video.
„Astăzi este o nouă sărbătoare plină de bucurie în Orhei. Inaugurăm încă 3 străzi renovate. Suntem lideri în dezvoltarea infrastructurii din Moldova. Am transformat Orheiul în cel mai frumos oraș din țară și sunt convins că în curând va deveni cel mai frumos oraș din Europa. Noi, locuitorii orașului Orhei, suntem mândri de orașul nostru. Iar astăzi mă bucur că locuitorii a încă 3 străzi se vor bucura de siguranță, frumusețe și de faptul că putem folosi minunata infrastructură”, a declarat primarul de onoare al orașului Orhei.

Evenimentul a adus bucurie nu doar adulților, dar și copiilor, care au avut parte de multă distracție și bună dispoziție. Ei s-au jucat împreună cu animatorii, care le-au pregătit concursuri și programe artistice. Bucuria copiilor a fost cu adevărat de nedescris.

In this article