Bunuri de contrabandă în valoare totală de peste 11.800 de lei

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați r s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, un cetățean bulgar în...

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați r s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, un cetățean bulgar în vârstă de 48 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua curse regulate Chișinău – Istanbul.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un loc special amenajat prin compartimentarea spațiului de bagaje și modificarea rezervorului pentru combustibil, 82.000 de ţigarete, diverse mărci, de proveniență Republica Moldova.

Câteva ore mai târziu la același punct vamal s-a prezent un româde 34 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculate în Moldova.

În interiorul căruia polițiștii de frontieră români au găsit 1.000 de ţigarete și 77 de sticle cu votcă a câte un litru fiecare.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în vederea continuării cercetărilor.

In this article