BREAKINGNEWS! Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de premier

Răsturnare de situație la Parlament. PSRM a înaintat propriul candidat la funcția de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda un vot de încredere echipei...

Răsturnare de situație la Parlament. PSRM a înaintat propriul candidat la funcția de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda un vot de încredere echipei Nataliei Gavrilița. În cadrul unei conferințe de presă, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că Mariana Durleșteanu este candidatul propus de socialiști.

“Lansăm inițiativa de a crea o majoritate parlamentară de cel puțin 51 de deputați pentru această candidatură de tranziție. Nu vorbim de nici un fel de alianță, este o majoritate tehnică pentru a salva țara. La această majoritate pot să adere toți deputații responsabili, inclusiv PAS. Numele candidatului la funcția de premier este Mariana Durleșteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Londra și fost ministru al Finanțelor. Propunerea este constituțională. Orice fel de refuz din partea președintelui Maia Sandu va fi o gravă încălcare a Constituției”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a precizat că propunerea va fi expediată șefului statului chiar astăzi.

In this article