BREAKINGNEWS! Ceban o propune pe Irina Gutnic în funcția de viceprimar al capitalei

Primarul general Ion Ceban o propune pe Irina Gutnic la funcția de viceprimar al capitalei, în locul lui Fadei Nagacevschi. Despre aceasta aceasta a vorbit edilul de la...

Primarul general Ion Ceban o propune pe Irina Gutnic la funcția de viceprimar al capitalei, în locul lui Fadei Nagacevschi. Despre aceasta aceasta a vorbit edilul de la tribuna Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit edilului, Irina Gutnic este în prezent șefă la Apă Canal Chișinău. Ieri edilul a semnat cererea de demisie a lui Nagacevschi. Acesta din urmă a fost numit prin dispoziția Primarului general și, respectiv, eliberat tot prin dispoziția primarului.

Consilierii au votat includerea în ordinea de zi propunerea lui Ion Ceban. Potrivit CV-ului pe care Gutnic l-a depus în 2021 la Parlament pentru funcția de consilieră la ANSC, din 2017 Irina Gutnic a deținut funcția de consilieră pentru soluționarea contestațiilor-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, fiind numită în această funcție pe un termen de 7 ani. Gutnic a absolvit Facultatea de Drept din cadrul USM, specialitatea drept economic.

În perioada 2003-2006, în timpul Guvernul Tarlev, aceasta a activat la Ministerul Muncii ca specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, Gutnic a lucrat în cadrul Ministerului Economiei. Din 2014 până în 2017, Gutnic a activat în cadrul Curții de Conturi, iar din iulie 2017 a fost numită în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de 7 ani.

In this article