Breaking News! Președintele spune că APP a cerut OFICIAL rezilierea contractului cu „Avia Invest”, care a concesionat aeroportului

Igor Dodon a anunțat că Agenția Proprietăți Publice (APP) a cerut oficial rezilierea contractului cu „Avia Invest”, compania, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut...

Igor Dodon a anunțat că Agenția Proprietăți Publice (APP) a cerut oficial rezilierea contractului cu „Avia Invest”, compania, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.
„Ce ține de Aeroportul Chișinău, poziția statului rămâne aceeași, Aeroportul va fi întors în posesia exclusivă a statului. APP a înaintat demers oficial către investitorul de la Aeroportul Chișinău de reziliere a contractului. Repet, în premieră, pentru toată această perioadă sunt condiții legale pentru rezilierea contractului. O să-i rog pe colegii de la Guvern să vină cu detalii”, a spus președintele.
Șeful statului a precizat că nici situația companiei Air Moldova nu este mai bună.
„Cât ține de Air Moldova, acolo situația este mai gravă, are datorii destul de mari. Regretăm situația în care este Air Moldova. Aeroportul trebuie întors statului și probabil și Air Moldova la o anumită etapă”, a mai adăugat Dodon.
Anterior, conducerea APP a declarat că reprezentanții „Avia Invest” nu și-au executat obligativitatea contractuală stabilită în programul investițional atât pentru etapa întâi cât și pentru etapa a doua. De asemenea, APP a comunicat că „Avia Invest” a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 milioane de euro.
In this article