BREAKING NEWS! Gazprom a garantat livrarea gazelor naturale Moldovei pentru luna mai

Gigantul rus Gazprom a confirmat livrarea cantității necesare de gaze naturale pentru Republica Moldovei în luna mai. Anunțul a fost făcut de către directorul companiei Moldovagaz, Vadim Ceban,...

Gigantul rus Gazprom a confirmat livrarea cantității necesare de gaze naturale pentru Republica Moldovei în luna mai. Anunțul a fost făcut de către directorul companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram.

Potrivit informațiilor, este vorba de 32 de milioane de metri cubi pentru malul drept și 131 de milioane de metri cubi pentru malul stâng al Nistrului. Livrările sunt planificate pe ruta tradițională de transport a gazelor. Prețul calculat pentru luna mai este de 910 USD, fără puterea calorifică.

Amintim, potrivit protocolului adițional la contractul semnat cu Gazprom, până în data de 1 mai, partea moldovenească urma să asigure un audit al datoriilor istorice ale Moldovagaz față de compania rusească. În baza acestuia urma să fie stabilit calendarul de achitare a datoriilor. Chișinăul nu a reușit să respecte prevederile contractuale, iar în acest caz exista probabilitatea ca Gazprom să rezilieze contractul.

In this article