BREAKING NEWS // Finul lui Plahotniuc, Dorin Damir a fost eliberat

Președintele FEEA, Dorin Damir, dar și șeful suspendat al IP Bălți, Valeriu Cojocaru, vizați în dosarul „Direcția 5” au fost eliberați din penitenciar prin decizia instanței de judecată....

Președintele FEEA, Dorin Damir, dar și șeful suspendat al IP Bălți, Valeriu Cojocaru, vizați în dosarul „Direcția 5” au fost eliberați din penitenciar prin decizia instanței de judecată.

Potrivit surselor magistrații au decis ca Cojocaru să fie cercetat penal sub control judiciar, iar Dorin Damir s-a ales cu mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că Valeriu Cojocaru este cercetat într-un dosar privind „abuzul de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”, inițiat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Investigațiile vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, iar în cadrul dosarului au fost reținute patru persoane – printre care șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.

Cei doi au fost reținuți de SIS și PCCOCS în luna Iulie a anului trecut și până în prezent s-au aflat în detenție.

In this article