Bloggerița Anastasia Ivleeva amendată cu 50.000 de ruble pentru “denigrarea” armatei pe Instagram

Tribunalul Tverskoy din Moscova a găsit-o pe Anastasia Ivleeva vinovată de “denigrarea” armatei din cauza unei postări anti-război pe Instagram din 1 martie 2022, în care a descris...

Tribunalul Tverskoy din Moscova a găsit-o pe Anastasia Ivleeva vinovată de “denigrarea” armatei din cauza unei postări anti-război pe Instagram din 1 martie 2022, în care a descris situația drept “o adevărată catastrofă”. Bloggerița nu a fost prezentă în instanță, avocatul ei, Kaloy Akhilgov, declarând că ea a fost “corect notificată”.

La audiere, apărătorii au cerut convocarea ofițerilor de poliție care au întocmit procesul-verbal împotriva lui Ivleeva, precum și a expertului lingvist Troitskaya, care a emis concluzia cu privire la postare. Potrivit avocaților, Troitskaya nu are confirmare a calificării în psihologie și lingvistică. Avocatul Akhilgov a subliniat că concluzia expertului nu poate fi considerată o dovadă, deoarece a fost obținută încălcând legea, deoarece expertul nu avea calificarea necesară. Tribunalul a respins ambele cereri.

Apărarea a mai argumentat că termenul de trei luni pentru tragerea la răspundere în acest caz a expirat. Postarea a fost făcută acum mai bine de doi ani, dar în documentele cazului este menționată în mod repetat data de 11 ianuarie 2024 – ziua în care angajații Centrului “E” au observat postarea lui Ivleeva.

După ascultarea argumentelor ambelor părți, judecătorul Orekhova a impus lui Ivleeva o amendă administrativă de 50.000 de ruble.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article