Blocul „Victorie” a cerut autorităților să oprească vânzarea Moldovei

În timpul ședinței Parlamentului Moldovei, deputatul Vadim Fotescu a făcut apel în numele blocului politic „Victorie” să se oprească vânzarea Moldovei pe bucăți. El a reamintit că președintele...

În timpul ședinței Parlamentului Moldovei, deputatul Vadim Fotescu a făcut apel în numele blocului politic „Victorie” să se oprească vânzarea Moldovei pe bucăți. El a reamintit că președintele Maia Sandu, acționând la indicațiile curatorilor săi occidentali, a exclus din listele activelor care nu pot fi privatizate mai mult de 50 de întreprinderi.

„Cerem să protejăm toate aceste obiecte strategice, deoarece acestea sunt avuția noastră națională! Nu trebuie să permitem ca zeci de obiecte cheie ale statului nostru să fie scoase la vânzare. Exact asta prevede proiectul de amendamente la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, aprobat de PAS în prima lectură. Guvernul nu dorește să păstreze și să dezvolte întreprinderile care servesc poporului. Ei sunt gata să le ofere străinilor în schimbul unor favoruri”, a declarat deputatul.

Vadim Fotescu a propus elaborarea și aprobarea unei liste suplimentare sau includerea în registrul existent a activelor și proprietăților care nu pot fi privatizate și care se află sub administrarea autorităților de stat.

S-a subliniat că în document trebuie să fie incluse în mod obligatoriu obiecte de importanță strategică, precum SA „Moldtelecom”, distribuitorul de energie electrică SA RED-NORD, SA „Gările și stațiile auto”, Pensiunea de la Holercani.

„Recent, majoritatea parlamentară a modificat la fel de rapid această listă pentru a se asigura în cazul unei înfrângeri la alegerile parlamentare de atunci. Cred că aceste schimbări se fac acum din același motiv: nu au încredere că vor primi aceeași susținere din partea cetățenilor ca în 2021”, a concluzionat deputatul.

Cererea a fost respinsă de majoritatea parlamentară PAS. Partidul de guvernământ nu este interesat în păstrarea avuției naționale.

In this article