Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va promova o reformă a justiției pe principiul de colaborare dar nu de subordonare

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va promova o reformă a justiției pe principiul de colaborare dar nu de subordonare, a declarat candidatul din partea blocului la funcția...

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va promova o reformă a justiției pe principiul de colaborare dar nu de subordonare, a declarat candidatul din partea blocului la funcția de deputat, Vasile Bolea, în cadrul dezbaterilor publice, participarea la care a fost refuzată de reprezentanții PAS.

Potrivit președintelui comisiei juridice, numiri și imunități, justiția trebuie să fie independentă și trebuie să activeze pe principiul de colaborare cu puterile în stat, dar nu de subordonare.

”Noi vedem reforma justiției altfel decât o văd colegii din PAS. În ultimii 10-11 ani, cei care au fost la guvernare din PLDM, care astăzi se regăsesc mulți în PAS-ul proprezidențial și alte partide de dreapta au împărțit justiția și funcțiile cheie din justiția moldovenească: Procuratura, Curtea de Apel, Curtea Constituțională, etc”, a declarat Bolea.

Blocul va propune evaluarea judecătorilor și procurorilor, iar cei care au probleme de integritate vor trebui să plece din sistem. De asemenea, blocul pledează pentru revederea hărții judecătoriilor din țară, astfel ca justiția să fie mai aproape de cetățeni.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va insista pe depolitizarea CNA, va propune crearea unui complet de judecători care să judece exclusiv dosare penale. De asemenea, blocul propune înăsprirea pedepselor pentru corupție și trecerea acestor infracțiuni la categoria celor grave și excepțional de grave.

Candidatul la funcția de deputat din partea blocului, Grigore Novac a declarat că adevărata luptă cu corupția este atunci când rezultatul ei duce la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

”Noi nu ne vom ghida de inițiative cum au făcut cei din PAS, eliberând corupți din pușcărie cum este fostul premier Filat, ori imixtiune în justiție”, a declarat Novac.

In this article