Bill Gates a donat 50 de milioane de dolari pentru Kamala Harris

Miliardarul american Bill Gates a donat, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din America, aproximativ 50 de milioane de dolari către organizația non-guvernamentală Future Forward USA Action,...

Miliardarul american Bill Gates a donat, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din America, aproximativ 50 de milioane de dolari către organizația non-guvernamentală Future Forward USA Action, care susține campania candidatei Kamala Harris, conform unui articol din New York Times, citat de News.ro.

De obicei, fondatorul Microsoft nu se implică în alegeri și nu își exprimă public poziția politică, însă această donație, pe care o dorește a rămâne secretă, are ca scop sprijinirea democrației, conform surselor americane.

Gates și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila victorie a lui Donald Trump pe 5 noiembrie, susținând că aceasta ar putea duce la reduceri ale programelor de planificare familială și de sănătate globală. „Susțin candidații care demonstrează un angajament clar pentru îmbunătățirea asistenței medicale, reducerea sărăciei și lupta împotriva schimbărilor climatice în Statele Unite și în întreaga lume”, a declarat Gates pentru The New York Times, fără a confirma direct donația către Kamala Harris.

Decizia de a dona a venit în contextul alegerilor pe care Gates le consideră „dificile” și cu o „importanță fără precedent pentru americani și pentru cei mai vulnerabili oameni din întreaga lume”.

Donații substanțiale pentru campania Kamalei Harris au fost făcute și de către cei doi copii ai lui Gates, Rory și Phoebe, ambii cu vârste între 20 și 30 de ani. Aceștia au jucat un rol important în încurajarea părinților lor să contribuie mai serios la politicile politice, afirmă surse apropiate familiei Gates.

În plus, fostul primar al orașului New York, Mike Bloomberg, în vârstă de 82 de ani, s-a alăturat susținătoarelor lui Kamala Harris, contribuind cu aproape 20 de milioane de dolari la ONG-ul Future Forward la începutul anului 2024, când președintele Biden era încă în cursă.

În contrast, Donald Trump beneficiază și el de susținerea unor miliardari din domeniul tehnologiei, cel mai proeminent fiind Elon Musk.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article