Bijuterii, haine și ustensile electrice. Ce bunuri mai încearcă moldovenii să treacă ilegal peste graniță

Moldovenii nu încetează să-și testeze norocul în vamă, încercând să treacă cu bunuri nedeclarate. Încă trei cazuri au fost înregistrate în 24 de ore. Unul din incidente a...

Moldovenii nu încetează să-și testeze norocul în vamă, încercând să treacă cu bunuri nedeclarate. Încă trei cazuri au fost înregistrate în 24 de ore.

Unul din incidente a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acolo, în bagajul unei femei de 55 de ani au fost depistate bijuterii în sortiment şi ceasuri, nedeclarate organului vamal. Aceasta era pasageră a cursei Istanbul-Chișinău. Un alt caz a fost înregistrat în postul vamal Criva.

Acolo, vameșii au supus controlului de specialitate un mijloc de transport ce revenea din Polonia în Republica Moldova. În rezultatul controlului vamal, au fost depistate loturi de articole vestimentare, nedeclarate conform procedurii. Iar în postul vamal Sculeni, oamenii legii  au supus controlului de specialitate un microbuz ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite.

În urma controlului vamal, printre bagaje și colete neînsoțite, au fost depistate instrumente electrice noi, toate nedeclarate. În toate cazurile, bunurile au fost ridicate și riscă a fi confiscate, iar persoanele care le transportau ilegal riscă amenzi contravenționale.

In this article