Batrîncea: Nu avem o problemă de a merge în anticipate, dar acum este situația când „casa arde”. E nevoie de un Guvern anti-criză

Republica Moldova se află într-o profundă criză economică și sanitară, iar situația poate fi gestionată doar de un Guvern stabil. Despre aceasta deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea,...

Republica Moldova se află într-o profundă criză economică și sanitară, iar situația poate fi gestionată doar de un Guvern stabil. Despre aceasta deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat la NTV Moldova. Deputatul susține că socialiștii sunt gata în orice moment să meargă la anticipate, dar până atunci este nevoie de o foaie de parcurs privind gestionarea situației din țară.

“Noi nu avem o problemă de a merge în anticipate. Dar acum este situația când “casa arde”. Este nevoie de un Guvern anti-criză. Suntem gata să examinăm diferite scenarii”, a declarat Batrîncea.

Socialistul spune că insistența PAS și a președintelui Maia Sandu de a merge la anticipate se explică prin faptul că ei vor să obțină cât mai multe mandate în Parlament.

“Mai puțin ne interesează o singură persoană. Nu este doar un infantilism politic, este o iresponsabilitate. Ei trăiesc într-o lume imaginară. Există raioane, orașe, sate… Dacă explodează această situație de criză, vor avea probleme grave toți politicienii, inclusiv prea sfânta președintă”, a spus Batrîncea. 

Prezent la emisiune, deputatul PPDA Vasile Năstase spune că PAS și Maia Sandu ar putea repeta soarta președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.

“În Ucraina a câștigat actualul președinte cu vreo 70%. În Parlament are o majoritate absolut confortabilă. Ce a făcut? Nici măcar nu au un program cu FMI, FMI a plecat. Lupta cu corupția a fost un eșec total. Poroșenko, pe care ei au vrut să îl pună la pușcărie acum vreo 2 ani își face miliardele în continuare și depășește ratingul actualului președinte. În politică nu majoritatea este cheia succesului, în politică este important consensul”, a declarat Năstase.

In this article