Bătaie cu ciocane și cuțite într-un sat din raionul Hâncești. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Un bărbat de 28 de ani a ajuns în secția de Terapie Intensivă a Institului de Medicină Urgentă din mun. Chișinău, iar altul se tratează la domiciliu, după...

Un bărbat de 28 de ani a ajuns în secția de Terapie Intensivă a Institului de Medicină Urgentă din mun. Chișinău, iar altul se tratează la domiciliu, după ce au fost snopiți bătăie de către doi tineri în vârstă de 20 și 22 de ani. Potrivit Poliției, cazul a avut loc în noaptea de 30 ianuarie în satul Bujor, raionul Hâncești.

„La 30.01.2021, orele 02:22, în Serviciul de Gardă al IP Hânceşti, prin intermediul operatorului „112”, a parvenit apelul telefonic de la un locuitor al raionului Hâncești, care a comunicat că în strada s. Bujor, r-nul Hâncești, multe persoane se îmbrincesc.

La fața locului s-au deplasat echipajele de reacționare operativă a IP Hâncești, care au stabilit că în centrul s. Bujor, r-nul Hâncești, mai multe persoane s-au agresat fizic între ei, printre care două persoane în vârstă de 31 și 28 ani și au avut nevoie de ajutor medical fiind transportați la Spitalul raional Hâncești“, a comunicat ofițerul superior de presă al IP Hîncești, Cristina Vicol.

Potrivit Poliției, în urma efectuării măsurilor operative au fost stabilite identitatea persoanelor care au participat la bătaie, aceștia fiind un grup de tineri din localitățile Bujor si Mingir, raionul Hâncești.

„Ca urmare a acțiunilor întreprinse de către grupa operativă a IP Hâncești, au fost audiați martorii care au indicat direct spre doi frați, în vârstă de 22 și 20 ani, locuitori ai satului Mingir, care în timpul bătăii au fost văzuți în mână cu un cuțit și ciocan metalic”, a comunicat ofițerul superior de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol.

La moment victima, în vârstă de 28 ani se află în secția de reanimare al Institului de Urgență din mun.Chișinău, starea lui la moment fiind gravă, dar stabilă. Bărbatul a fost inițial internat la Spitalul Raional Hâncești.

După acordarea ajutorului medical a doua victimă, în vârstă de 31 ani i-a fost indicat tratament la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Institului de medicină Urgentă, bărbatul de 28 de ani este dignosticat cu o plagă deschisă a peretului abdominal fără lezarea de organe interne.

„Timp de o zi pentru monitorizarea și tratament băiatul a fost a fost internat în secția de terapie intensivă a Institului de medicină Urgentă. S-a constat că starea acestuia era cu dinamică pozitivă și ulterior a fost internat în secția chirurgie. Băiatul este dignosticat cu o plagă deschisă a peretului abdominal fără lezarea de organe interne. La moment acesta urmează tratament”, a comunicat Dorina Arsene, purtătoarea de cuvănt a Institului de medicină Urgentă.

Pentru comiterea infracțiunii date, în baza art. 166 CPP al R. Moldova au fost reținute două persoane, în vârstă de 22 și 20 ani. Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală în baza art.287 alin. (3) CP al R. Moldova.

In this article