Bașcanul Găgăuziei: falsificarea dosarelor penale este o tehnică dovedită a PAS împotriva opoziției

Bașcanului Găgăuziei i-au fost înaintate învinuirile într-un dosar penal fabricat acum doi ani împotriva Partidului ȘOR. Acest lucru a fost declarat de șefa autonomiei, Evghenia Guțul. “Mi-au fost...

Bașcanului Găgăuziei i-au fost înaintate învinuirile într-un dosar penal fabricat acum doi ani împotriva Partidului ȘOR. Acest lucru a fost declarat de șefa autonomiei, Evghenia Guțul.

“Mi-au fost înaintate învinuiri într-un dosar penal intentat acum doi ani împotriva partidului “Șor”. Nu este greu de ghicit de ce procurorii au făcut brusc atâta tam-tam. Protestul de amploare care a întâmpinat-o pe Maia Sandu în satul Congaz a fost un adevărat șoc pentru șefii PAS”, a declarat Guțul.

Potrivit Bașcanului, falsificarea cazurilor penale este o tehnică dovedită a PAS împotriva opoziției. Actuala guvernare crede că în acest fel își poate elimina adversarii. Guțul a adăugat că atunci când a ales să candideze la funcția de bașcan al Găgăuziei, și-a dat seama de posibilele riscuri și de presiunile care vor fi exercitate asupra sa.

“Echipa noastră exprimă voința poporului din Găgăuzia, care nu intenționează să tolereze politica discriminatorie a autorităților centrale față de autonomie. Vom continua să apărăm drepturile și competențele Găgăuziei prin toate mijloacele legale”, a conchis Guțul

In this article