Bărbatul care s-a dat drept femeie pe Facebook: Arestat pentru tâlhărie și răpire

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de tâlhărie, răpirea unei persoane și a unui automobil. Potrivit Poliției, suspectul, originar...

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de tâlhărie, răpirea unei persoane și a unui automobil.

Potrivit Poliției, suspectul, originar din raionul Drochia, ar fi găsit o cale simplă de a face bani. Acesta și-a făcut un cont fals de Facebook în care s-a dat drept femeie și a început o conversație cu un bărbat din străinătate. Cei doi au ajuns la înțelegerea ca străinul să vină în Republica Moldova.

Astfel, la data de 4 mai curent, străinul de 28 de ani a ajuns în raionul Drochia. Acesta a fost întâmpinat de suspect, care a spus că este verișorul femeii și îl va conduce la ea. Cetățeanul străin a urcat pe motocicleta bănuitului și cei doi s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Când au ajuns în extravilanul satului Zgurița, la o clădire abandonată, moldoveanul a speriat străinul cu o armă asemănătoare celei de vânătoare. Pentru a fi mai convingător, acesta a tras un foc. Suspectul a cerut bărbatului să-i dea toate bunurile pe care le are, în sumă de 30.606,27 de lei. Străinul a fost pus să se dezbrace de geacă și cu forța a fost dus în subsol, unde a fost legat de mâine și de picioare de un pilon de beton.

După câteva ore, străinul a reușit să de elibereze și a ajuns într-un sat unde a cerut ajutorul oamenilor, care au chemat poliția.

În urma măsurilor de investigație, moldoveanul a fost identificat și reținut.

Mai mult, oamenii legii au stabilit că bărbatul ar fi implicat și într-un caz de răpire a unui automobil, în noaptea de 6 spre 7 mai. Acesta ar fi pătruns într-o gospodărie din satul Șuri, de unde ar fi sustras un Mercedes Vito. În urma reținerii lui, polițiștii au ridicat și automobilul răpit cu care moldoveanul intenționa să părăsească ilegal țara.

Poliția mai spune că individul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru furt și jaf, iar în martie curent a fost eliberat din închisoare din Franța și deportat în Republica Moldova.

In this article