Bărbatul acuzat de omorul concubinei, a fost plasat în arest preventiv

Astăzi, judecătorii de instrucție din cadrul Judecătoriei Bălți au admis demersul procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălți și au aplicat măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen...

Astăzi, judecătorii de instrucție din cadrul Judecătoriei Bălți au admis demersul procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălți și au aplicat măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința bărbatului acuzat de omorul concubinei sale, comis în municipiul Bălți (infracțiunea prevăzută de art.145 alin.(2) lit.e)1 din Codul penal – omorul unui membru de familie). 

Conform datelor preliminare, la data de 20 ianuarie 2024, aproximativ la orele 18:30,  bărbatul în vârstă de 39 de ani,  aflându-se în apartamentul unde locuia cu concubina sa, care era cu 4 ani mai tânără, a inițiat o ceartă. Urmare a escaladării conflictului, a stropit pereții și ușile locuinței cu combustibil și le-a incendiat. În rezultat, urmare a intoxicației cu monoxid de carbon, produs în urma arderii, femeia a decedat.

Bărbatul a recunoscut parțial faptele incriminate acestuia, declarând că a vrut în așa mod doar să își sperie iubita.

Cauza se află în gestiunea organului  de urmărire penală al  Inspectoratului de Poliție Bălți.

Procuratura și Poliția vor continua investigațiile în scopul acumulării probatoriului și soluționării juste a cazului.

Pe parcursul procesului penal, învinuitul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article