Bărbat reținut pentru a doua oară într-o lună pentru traficul ilegal de ucraineni

Un bărbat, reținut anterior pentru 72 de ore după ce a organizat migrarea ilegală a trei cetățeni ucraineni, a fost din nou prins de oamenii legii. Acesta ajuta...

Un bărbat, reținut anterior pentru 72 de ore după ce a organizat migrarea ilegală a trei cetățeni ucraineni, a fost din nou prins de oamenii legii. Acesta ajuta alți ucraineni să treacă ilegal frontiera de stat.

Potrivit Poliției de Frontieră, la doar o lună de la reținerea unui conațional, oamenii legii au inițiat pe numele acestuia o nouă cauză penală pe organizarea migraţiei ilegale și trecere clandestină a frontierei de stat.

Oamenii legii au stabilit că acesta ar fi organizat migrarea ilegală din Ucraina în Moldova pentru alți trei cetățeni ucraineni. De la aceștia, persoana reținută urma să ridice suma de 15.000 de dolari.

Amintim că un bărbat de 40 de ani din raionul Briceni a fost reținut după ce ar fi ajutat trei ucraineni să treacă ilegal frontiera de stat. Pentru trecerea clandestină a frontierei de stat, cei trei ucraineni ar fi achitat 14.000 de dolari. Oamenii legii au mai stabilit că bănuitul avea rolul de preluare și cazare a victimelor, ulterior de transportare a acestora către frontiera cu România.

Urmărirea penală continuă, în vederea elucidării întregului tablou infracțional și tragerii la răspundere a persoanei, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article