Bărbat reținut după ce a atacat un polițist

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut după ce a agresat fizic un polițist la Spitalul Municipal Bălți. Incidentul a avut loc în după-amiaza...

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut după ce a agresat fizic un polițist la Spitalul Municipal Bălți. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în jurul orei 16:50, pe strada Decebal, conform informațiilor furnizate de sursele PulsMedia.MD.

Individul, care se afla în Secția de primire urgențe a spitalului, se afla într-o stare de ebrietate și manifesta un comportament agresiv. Un polițist, aflat în timpul orelor de muncă și îmbrăcat în uniformă, i-a cerut să se liniștească, dar agresorul nu a dat curs cererii.

Într-un moment de furie, bărbatul a aplicat o lovitură cu pumnul în regiunea feței polițistului, provocându-i leziuni corporale. Acesta a fost imediat încătușat și dus la IP Bălți, unde a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal conform articolului 349 din Codul Penal, care se referă la “Ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

Agresorul riscă o amendă cuprinsă între 650 și 1350 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității pentru până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

De asemenea, individul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au indicat o concentrație de 0.71 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Aceasta este a treia agresiune fizică înregistrată în ultimele trei săptămâni asupra angajaților IP Bălți în timpul serviciului.

In this article