Bărbat din Ungheni, condamnat la 6 ani de închisoare pentru accident rutier mortal

Procuratura raionului Ungheni anunță despre condamnarea unei persoane, într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulației,...

Procuratura raionului Ungheni anunță despre condamnarea unei persoane, într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulației, ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate (art. 264 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Ungheni, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii nominalizate, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate decedate, a sumei de 1 000 000 de lei, în contul reparării prejudiciului moral, cauzat prin infracțiune, și a sumei de 80 891 lei, în contul reparării prejudiciului material.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Ungheni, inculpatul, la data de 07 februarie 2024, în jurul orelor 21:45, fiind în stare de ebrietate alcoolică, conducea unitatea de transport de marcă „Audi”, model „ A6”, având ca pasageră o minoră de 17 ani. Deplasându-se pe traseul G – 90 KM 4, Ungheni – Cetireni, din direcția satului Cetireni, fără a deține permis de conducere, ignorând cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, nu s-a isprăvit cu conducerea autoturismului și a derapat de pe carosabil, tamponându-se într-un copac, cu partea laterală dreaptă a autoturismului. În urma accidentului rutier, minora a decedat la fața locului.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii.

Sentința este cu drept de apel.

In this article