Bărbat din Taraclia reținut pentru acțiuni perverse și ademenirea minorilor în scopuri sexuale

Procuratura Generală informează că, astăzi 26 august 2022, un bărbat în vârstă de 49 ani, din Taraclia, a fost reținut pe un termen de 72 ore, fiind învinuit...

Procuratura Generală informează că, astăzi 26 august 2022, un bărbat în vârstă de 49 ani, din Taraclia, a fost reținut pe un termen de 72 ore, fiind învinuit pentru acțiuni perverse (art.175 din Codul penal) și două episoade de ademenire a minorilor în scopuri sexuale ( art.175/1 alin.(2) din Codul penal).
Urmărirea penală este efectuată de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Taraclia, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Taraclia.
Așadar, potrivit datelor și probelor preliminare obținute, bărbatul vizat este acuzat că, pe parcursul lunii decembrie 2019 a întreprins acțiuni perverse cu caracter sexual manifestate prin atingeri indecente, discuţii cu caracter obscen referitor la raporturi sexuale, săruturi, față de fiica sa vitregă, despre care cunoștea cu certitudine că nu a atins vârsta de 16 ani.
La fel, bărbatul mai este învinuit că în perioada anilor 2021-2022, prin intermediul SMS și telefonie mobilă i-a propus fiicei sale minore, precum și nepoatei soției sale, despre care știa că sunt minore, să se întâlnească cu el pentru a întreține raporturi sexuale. În acest sens, le-a promis că le va oferi cadouri sub formă de notebook sau planșă electronică.
Precizăm că, astăzi procurorii i-au înaintat acuzarea, urmând să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile. În cadrul audierilor bărbatul a pledat nevinovat. Minorelor urmează să le fie acordată consilierea psihologică necesară aferentă unor asemenea cazuri.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article