Bărbat din Nisporeni condamnat la închisoare pentru tentativa de omor a propriei fiice

Prin sentința Judecătoriei Ungheni 11 februarie 2022, un bărbat din Nisporeni a fost condamnat la închisoare, pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de...

Prin sentința Judecătoriei Ungheni 11 februarie 2022, un bărbat din Nisporeni a fost condamnat la închisoare, pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, săvârșită cu bună știință asupra unui minor, care este membru de familie și cu deosebită cruzime (art. 27, 145 alin.(2) din Codul penal).
Potrivit actului de învinuire bărbatul este acuzat că, în octombrie 2021, aflându-se la domiciliul său dintr-o localitate de raionul Nisporeni, împreună cu fiica sa minoră de 16 ani, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmare a unor neînțelegeri apărute spontan la acel moment, exprimându-se cu cuvinte obscene și de amenințare în adresa ultimei, a luat în mâină un topor, cu care i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, cauzându-i părții vătămate minore traumă cranico-cerebrală severă, comă cerebrală, fracturi multiple liniare, care se califică ca vătămări corporale grave, însă acesta nu și-a putut duce până la capăt intenția și scopul infracțional, din motive independente de voința lui și anume la scurt timp au intervenit alți doi bărbați, care au contracarat acțiunile infracționale menționate.
Remarcăm că, condamnatul se află în arest preventiv până la rămânerea definitivă a sentinței.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article