Bărbat din Edineț, bănuit de exploatare prin muncă

Se întâmplă în Moldova secolului XXI. Un bărbat de 60 de ani este cercetat pentru trafic de persoane. Potrivit poliției, acesta desfășoară activitatea de întreprinzător și are la...

Se întâmplă în Moldova secolului XXI. Un bărbat de 60 de ani este cercetat pentru trafic de persoane.

Potrivit poliției, acesta desfășoară activitatea de întreprinzător și are la întreținere mai multe bovine.

În cadrul perchezițiilor la domiciliul său din localitatea Parcova s-a stabilit că pentru creșterea și îngrijirea animalelor bărbatul racola persoane pe care le exploata prin muncă.

Muncitorii erau ținuți forțat în condiții inumane și dacă nu-și mai doreau să lucreze erau bătuți sau chiar amenințați cu moartea.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la persoana bănuită au fost depistate și ridicate 2 arme de vânătoare, 19 cartușe de calibrul 16 și 30 cartușe de calibrul 12, toate deținute ilegal.

De asemenea, au fost depistate 805 pachete cu țigări fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

În timpul perchezițiilor au fost depistate 7 acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte acte care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale.

Bărbatul bănuit în comiterea infracțiunii, este cercetat în libertate.

Polițiștii din Edineț întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru trafic de ființe umane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani.

In this article