Bărbat din Ceadâr-Lunga, trimis în judecată pentru organizarea intrării și ieșirii din Moldova a doi bărbați din Ucraina, contra taxei convenite de peste 24.000 lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui bărbat din Ceadâr-Lunga, după ce aceasta le-ar fi facilitat intrarea ilegală în țară a...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui bărbat din Ceadâr-Lunga, după ce aceasta le-ar fi facilitat intrarea ilegală în țară a doi bărbați din Ucraina, în martie curent.

Învinuitul are vârsta de 32 de ani, iar anterior a fost tras la răspundere de două ori pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate. Cei doi cetățeni ai Ucrainei sunt tată și fiu, cu vârste de 41 și 19 ani. Potrivit probelor, infracțiunea pentru învinuitul este acum trimis în judecată, ar comis-o în schimbul avansului de peste 3.000 de lei, din totalul convenit de 1.300 dolari americani.
Bărbații ucraineni au intrat în Moldova într-o sâmbătă, aproape de miezul nopții, în afara controlului vamal, în regiunea raionului Ceadâr-Lunga. După ce l-au contactat pe învinuit, acesta i-a transportat în oraș, după care a chemat un taxi, care i-a preluat și transportat la o mănăstire din regiune, unde au fost cazați.
La distanță de o zi, învinuitul a organizat transportarea celor doi spre punctul de trecere a frontierei Leușeni spre România. Acolo, însă, Poliția de Frontieră a depistat intrarea acestora ilegală în Moldova, iar procurorii oficiului „Sud” al PCCOCS au condus investigarea acestei scheme infracționale. Cercetările continuă, pentru identificarea altor participanți ai acestui caz de organizare a migrației ilegale din Ucraina, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Potrivit Codului penal, organizarea migrației ilegale comise în acest împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 57.500 lei sau închisoarea, pentru un termen de la 3 la 5 ani. În continuare, dosarul va fi examinat de Judecătoria Cahul, care urmează să se pronunțe.

In this article