Bărbat condamnat la muncă în folosul comunității pentru violență în familie

Recent, Judecătoria Soroca a pronunțat o hotărâre într-un caz de violență în familie. În ședința, bărbatul și-a recunoscut vina în fața instanței, recunoscând că a agresat-o pe mama...

Recent, Judecătoria Soroca a pronunțat o hotărâre într-un caz de violență în familie. În ședința, bărbatul și-a recunoscut vina în fața instanței, recunoscând că a agresat-o pe mama fostei sale concubine.

În cadrul procesului, partea vătămată, a declarat că după ce fiica ei trăit cu agresorul timp de 12 ani, au decis să se despartă, deoarece bărbatul era violent, mai ales când consuma alcool, transmite breakingnews.md cu referire la Observatorul.md.

Timp de un an, au locuit separat, dar la data de 06.01.2023, bărbatul i-a solicitat permisiunea să vină în vizită pentru a se împăca. Cu această ocazie, au invitat și vecinii, au stat la masă și au consumat băuturi alcoolice.

După ce oaspeții au plecat, bărbatul a devenit violent: mai întâi a lovit-o pe fiica sa cu palma peste față, apoi pe ea a apucat-o de păr și a lovit-o cu capul de podea, a bătut-o cu picioarele, și apoi a strangulat-o cu mâinile. În ajutor i-a venit fiica, care l-a împins pe bărbat. Femeile au reușit să fugă la vecini, care ulterior au solicitat ambulanța și organele de poliție pentru a documenta cazul.

Dat fiind faptul că părțile s-au împăcate agresorul a primit o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității, în mărime de 135 (o sută treizeci și cinci) ore.

In this article