Bărbat condamnat la 17 ani pentru crimă cu deosebită cruzime în Găgăuzia

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat, anunță despre pronunțarea, la 04 martie 2024, de către Judecătoria Comrat, a unei sentințe de condamnare, prin care un bărbat în vârsta de...

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat, anunță despre pronunțarea, la 04 martie 2024, de către Judecătoria Comrat, a unei sentințe de condamnare, prin care un bărbat în vârsta de 37 de ani, locuitor al mun. Comrat, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunilor de huliganism agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal) și vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a provocat decesul victimei (art.151 alin.(4) din Codul penal) stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința menționată a fost contestată cu apel la Curtea de Apel Comrat, prin care s-a solicitat încadrarea juridică a faptelor inculpatului în componența infracțiunilor de huliganism agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal) și omor comis cu deosebită cruzime (art. 145 alin.(2) lit.a), e), j) din Codul penal) și aplicarea pedepsei închisorii pentru cumul de infracțiuni pe un termen de 23 de ani.

Potrivit actului de învinuire, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii UTA Găgăuzia, oficiul Comrat, au stabilit că, la 11 martie 2023, în jurul orelor 03:40, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aflându-se într-un bar din mun. Comrat, în rezultatul unui conflict apărut spontan între acesta şi un alt bărbat, i-a aplicat mai multe lovituri cu un scaun metalic în regiunea capului victimei și altor organe vitale. Urmare a leziunilor corporale suportate, victima a decedat pe loc.

În privința inculpatului, a fost menținută măsura preventivă – arestul preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article