Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru violență în familie care au dus la decesul mamei sale

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 27 iulie 2022, un bărbat în vârstă de 37 ani, originar din mun. Chișinău a fost condamnat la închisoare pe un...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 27 iulie 2022, un bărbat în vârstă de 37 ani, originar din mun. Chișinău a fost condamnat la închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare.
Așadar, bărbatul vizat a fost învinuit de săvârșirea a două episoade de neexecutarea măsurilor din ordonanța de protecție a victimei violenței în familie (infracțiuni prevăzute de art. 3201 din Codul penal) și un episod de violență în familie, soldată cu decesul persoanei (infracțiune prevăzută de art. 201/1 alin. (4) din Codul penal).
Mai exact, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat de faptul că a încălcat în două cazuri ordonanța de protecție a victimei violenței în familie, emisă de Judecătoria Chișinău (sediul Centru), prin care a fost obligat de a părăsi locuința comună cu mama sa, din sectorul Botanica al capitalei, precum și de a sta departe de locul aflării victimei, excluzând orice contact cu aceasta pe un termen de trei luni.
Prin urmare, în seara zilei de 30 decembrie 2021, inculpatul încălcând din nou ordonanța de protecție a victimei violenței în familie, a venit la domiciliul mamei sale, pe care a agresat-o fizic, aplicându-i mai multe lovituri peste corp cu pumnii și cu o furculiță de bucătărie, cauzându-i victimei leziuni corporale ce prezintă pericol pentru viață și în baza acestui criteriu se califică ca vătămare gravă.
Precizăm că, victima pe parcursul a trei luni s-a aflat în Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Medicină de Urgență, în stare extrem de gravă, unde a și decedat.
Menționăm că, instanța de judecată a menținut aceiași măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicat în privința inculpatului, până la intrarea sentinței în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article