Bărbat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni sexuale

La 8 iunie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Ungheni, pe o cauză penală remisă în instanța de judecată de către procurori.  Potrivit sentinței vizate, un bărbat de...

La 8 iunie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Ungheni, pe o cauză penală remisă în instanța de judecată de către procurori. 

Potrivit sentinței vizate, un bărbat de 37 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de viol, săvârșit cu bună știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, cât și infracțiunii de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani ( art. 171 alin.(3) lit.b) și art. 172 alin.(3) lit.a) din Codul penal), fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă sub formă de 14 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 6082 lei, pentru compensarea cheltuielilor avansate de stat pentru efectuarea expertizelor judiciare.

Procurorii au înaintat acuzarea pentru faptul că, în vara anului 2016, pe parcursul lunilor iunie-august, inculpatul, având intenția satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, dându-și seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, aflându-se la domiciliul părinților săi din centrul țării, profitând de situația că la momentul respectiv, la domiciliu nu se afla nimeni, cunoscând cu certitudine despre faptul că rudele sale (două fete minore), nu au atins vârsta de 14 ani, contrar voinței acestora, intenționat, prin constrângerea psihică și fizică manifestată prin amenințări cu moartea și bruscări, pe parcursul perioadei sus menționate, a întreținut cu ele mai multe rapoarte și acte sexuale.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article