Bărbat, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, pentru viol

La 11 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Hâncești. Astfel, prin sentința nominalizată,...

La 11 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Hâncești.

Astfel, prin sentința nominalizată, un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din raionul Șoldănești, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de viol al unei persoane care nu a împlinit vârsta de 14 ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 100 000 lei și a cheltuielilor judiciare în sumă de 46 024 lei.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la sfârșitul lunii august 2018, inculpatul, prin amenințarea verbală a victimei, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, datorată vârstei fragede, ştiind cu certitudine, că ultima nu a atins vârsta de 14 ani, a întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni sunt prezumate nevinovate până când vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article