Bărbat condamnat la 11 ani de închisoare pentru omorul intenționat a unui prieten

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 20 iunie 2022, un bărbat a fost condamnat la închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare pedepsei în penitenciar...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 20 iunie 2022, un bărbat a fost condamnat la închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat a unei persoane, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra, comis cu deosebită cruzime (art. 145 alin. (2) din Cod penal).
Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat de către procurori că, în noaptea de 22 februarie 2022, în timp ce se afla la domiciliul său din sector Centru al capitalei, între acesta și un prieten de al său a apărut un conflict spontan, cauzat de consumul de alcool, în cadrul căruia condamnatul profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra, datorată stării de ebrietate alcoolică cu grad avansat, cu o deosebită cruzime, i-a aplicat victimei mai multe lovituri în regiunea capului, toracelui și a abdomenului, încercând să-l asfixieze mecanic, în rezultatul cărora a survenit decesul victimei.
Menționăm că, bărbatul condamnat are vârsta de 45 ani și este originar din municipiul Chișinău. Victima la rândul său, s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 ani, originar din Chișinău și care se afla în relații de prietenie de mai mult de zece ani cu persoana condamnată.
Precizăm că, pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpatul s-a aflat în arest preventiv, măsura menținută de către instanța de judecată până când sentința va deveni definitivă.
Fiind audiat asupra circumstanțelor cazului, inculpatul nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei incriminate.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
NOTĂ:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article