Bărbat Condamnat la 10 Ani de închisoare pentru tâlhărie și furturi în sectorul Botanica din Chișinău

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat de 49 de ani acuzat de tâlhărie și 4 episoade de furt. Potrivit...

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat de 49 de ani acuzat de tâlhărie și 4 episoade de furt.

Potrivit învinuirii înaintate, în perioada lunii septembrie 2021, inculpatul, în urma înțelegerii stabilite cu un bărbat, au sustras din 4 apartamente situate în sectorul Botanica al capitalei, mai multe bunuri, inclusiv laptopuri, bijuterii din aur, bani, etc. Valoare bunurilor sustrase se estimează la peste 200 000 lei.

Același inculpat, la 28 septembrie 2021, aproximativ la ora 13:30, împreună și de comun acord cu același bărbat și o femeie de 48 de ani, s-au deplasat cu automobilul de model „KIA Optima” de culoare neagră, pe str. Independenței din mun. Chișinău, pe care l-au parcat în ograda unui bloc locativ. Cu ajutorul automobilului urmau să transporte bunurile sustrase. Inculpatul a pătruns  într-un apartament, de unde, din buzunarul unei scurte de iarnă care se afla într-un dulap a sustras suma de 900 Euro și 7000 lei, moment în care a fost depistat de către proprietarul apartamentului, care s-a întors de la cumpărături și a încercat să stopeze acțiunile criminale ale făptuitorului, însă acesta l-a atacat cu un cuțit care se afla în chiuveta din bucătărie. Proprietarul s-a speriat și a ieșit din apartament și a încuiat inculpatul în apartament, solicitând poliția. Făptuitorul, cu bunurile sustrase a sărit pe geam de la etajul 4, folosindu-se de anexele construite până la etajul 2, părăsind locul săvârșirii infracțiunii.

Pe caz, la 28 septembrie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința. Inculpatului i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Complicele bărbatului a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea parțială a executării pedepsei, astfel că un an și 9 luni de închisoare se va executa în penitenciar, iar restul pedepsei de 1 an și 9 luni a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probațiune de 4 ani.

Femeia, participantă la ultimul episod de infracțiune a fost sancționată cu 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article