Bărbat care se îndeletnicea cu furturi, condamnat la 6 ani de închisoare pentru 18 infracțiuni incriminate

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu...

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 23 noiembrie 2023, un bărbat de 35 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 18 episoade de furt, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, pe parcursul anilor 2018-2023, a sustras din debarale, curți ale blocurilor de locuit, și alte locații, diverse bunuri valoare totală a cărora se estimează la 157 644 lei.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article