Bărbat amendat pentru vânzarea bunurilor sechestrate

La 16 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.          Astfel, potrivit sentinței,...

La 16 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.         
Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 53 de ani, a fost recunoscut vinovat de înstrăinarea bunurilor sechestrate (art. 251 din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 55 mii lei.
Instanța a mai dispus admiterea acţiunii civile depuse de Serviciul Fiscal de Stat şi a încasat în beneficiul statului, prin compensare – suma de 52 500 lei.
Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, aproximativ în luna ianuarie 2020, în baza procurii, activând în calitate de administrator al unei gospodării țărănești, fiind persoana responsabilă de păstrarea şi gestionarea patrimoniului întreprinderii nominalizate, cunoscând cu certitudine că printr-o hotărâre a Serviciului Fiscal de Stat şi printr-un act de sechestru, de către organul fiscal a fost aplicat sechestru pe 25 tone de seminţe de orz, valoarea cărora constituie 52 500 lei. Astfel, fiindu-i transmise spre păstrare bunurile sechestrate şi fiind obligat conform legii să asigure integritatea lor, intenţionat, în mod ilegal a înstrăinat bunurile respective.
Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
In this article