Banii care sunt în Fondul de rezervă trebuie alocați pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori, spune Igor Dodon

Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că banii care sunt în Fondul de rezervă a Guvernului trebuie alocați pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori din cauza intemperiilor din această...

Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că banii care sunt în Fondul de rezervă a Guvernului trebuie alocați pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori din cauza intemperiilor din această vară. Liderul socialiștilor susține că cele 70 de milioane de lei sunt suficiente pentru a organiza scrutinul din 11 iulie.

Dodon a menționat, la emisiunea de vineri, că în fiecare zi discută cu agricultorii din teritoriu, care îi spun că așteaptă ajutor din partea statului. De aceea, acum Guvernul trebuie să aloce sursele care sunt în Fondul de rezervă pentru a susține acești oameni.

”Cu banii care sunt trebuie ajutați agricultorii, pentru că ei așteaptă ajutor. Să golim acum Fondul de rezervă, acele peste 30 de milioane câte au mai rămas, să le dăm pe toate la alegeri și să rămânem fără bani în Fondul de rezervă pentru următoarele luni? Cine știe când va fi creau Guvernul. Poate președintele țării va bloca orice proces politic, așa cum a fost în ultimele 5-6 luni. Și în acest caz ce facem? Rămânem fără bani în Fondul de rezervă? Suntem la jumătate de an și pot fi o mulțime de probleme ce vor trebui rezolvate și unde va trebui intervenția Guvernului”, a declarat Dodon.

Potrivit unor calcule provizorii prezentate în ajun de ministrul interimar al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pagubele produse de averse și grindină în agricultură se ridică la 246 de milioane de lei. Ion Perju a solicitat Guvernului să aloce această sumă în mod de urgență din Fondul de rezervă pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de agricultori.

In this article