Bâlbâiala Maiei Sandu! În loc să protejeze producătorii autohtoni lidera PAS propune ca statul să fie intermediarul în comerț

În loc să protejeze producătorii autohtoni, Maia Sandu apară interesele supermarketurilor și propune ca statul să fie intermediarul în comerț. La una din întâlnirile cu alegătorii, candidata PAS...

În loc să protejeze producătorii autohtoni, Maia Sandu apară interesele supermarketurilor și propune ca statul să fie intermediarul în comerț.

La una din întâlnirile cu alegătorii, candidata PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a fost întrebată de un cetățean de ce a retras din Parlament proiectul de lege, care obligă magazinele mari ca 50% din produsele comercializate să fie autohtone. Aceasta a recunoscut că proiectul într-adevăr a fost retras, după care a urmat o justificare confuză în defavoarea producătorilor locali.

Amintim că autoritățile au decis să resusciteze un proiect de amendamente la Legea cu privire la comerțul interior, pe care guvernul Maiei Sandu l-a retras din parlament. Potrivit proiectului, cel puțin o jumătate din produsele din rețelele de retail trebuie să fie de origine autohtonă.

In this article