Avocații lui Dodon au contestat arestul la domiciliu: “Sunt ferm convins că dosarul meu se află sub control politic”

Avocații lui Igor Dodon au contestat aplicarea arestului la domiciliu și a tuturor interdicțiilor în ziua de vineri, 27 mai. Despre aceasta fostul președinte al R.Moldova a anunțat...

Avocații lui Igor Dodon au contestat aplicarea arestului la domiciliu și a tuturor interdicțiilor în ziua de vineri, 27 mai. Despre aceasta fostul președinte al R.Moldova a anunțat pe rețelele de socializare.

După consultarea cu avocații voi face public recursul meu asupra deciziei de a fi arestat la domiciliu. Din acest act veți vedea cât de slabe și nefundamentate sunt „bănuielile rezonabile” ale procurorilor. Dosarul este comandat politic, pentru a mă aresta cu orice preț, fără a avea temei real pentru așa ceva. Atrag atenție societății, inclusiv partenerilor străini, care sunt sigur că urmăresc foarte atent derularea acestui proces, cu precedente foarte îngrijorătoare pentru construirea unui stat de drept”, a scris Dodon.

Totodată, Dodon este convins că președintele țării, Maia Sandu, cunoștea despre reținerea sa din timp.

“Nici un conducător al instituțiilor implicate nu risca să meargă la așa ceva fără a pune la curent președintele republicii, căruia i se subordonează instituțional.

Nu poate fi presa moldovenească sau chiar cea americană din or. Boston, mai rapidă decât SIS-ul și zeci de consilierii, care o informează non-stop pe președintele Maia Sandu”, a mai scris Dodon.

In this article