Avocat despre poliția medicală pentru diasporă: faptul că cineva contribuie la TVA, nu-i dă dreptul să își șteargă picioarele de cetățenii rămași

Faptul că diaspora contribuie la TVA nu îi dă dreptul să se eschiveze de la achitarea unei taxe obligatorii, cum este poliţa de asigurare medicală. De această...

Faptul că diaspora contribuie la TVA nu îi dă dreptul să se eschiveze de la achitarea unei taxe obligatorii, cum este poliţa de asigurare medicală. De această părere este avocatul şi bloggerul Andrei Oţel, care face trimitere a experiența ţărilor din Vest în acest domeniu, transmite Breaking News.

„Nu prea am înțeles de ce diaspora așa se revoltă? În Italia, Germania și alte țări vindecarea e gratis fără poliță ori cum? Cred că în situația în care suntem în fața unei situații excepționale, măsură de achitare a unei taxe de fapt obligatorii (Polița de asigurare medicală OBLIGATORIE) este una proporțională, or sistemul medical nu e preconizat pentru întreținerea a unui număr exagerat de mare de persoane bolnave, plus la asta uitam de maternități, persoane care continuă să vina si cu alte boli, etc”, scrie Andrei Oţel, într-o postare pe Facebook.

În opinia lui Oţel, „faptul că cineva contribuie la TVA, nu dă dreptul să își șteargă picioarele de cetățenii rămași”.

„Achitarea la ani de zile a taxelor din sistemele medicale din exterior s-a făcut pentru fortificarea acelor sisteme, iar la noi când vin acasă, niciodată nu achită asigurările”, constată bloggerul.

 

 

In this article