Avion prăbușit în Columbia: Patru copii sunt căutați prin junglă de autorități

Autorităţile columbiene au anunţat marţi desfăşurarea unei operaţiuni de căutări intense ce vizează patru copii dispăruţi în jungla amazoniană după prăbuşirea, la începutul lunii mai, a avionului de...

Autorităţile columbiene au anunţat marţi desfăşurarea unei operaţiuni de căutări intense ce vizează patru copii dispăruţi în jungla amazoniană după prăbuşirea, la începutul lunii mai, a avionului de mici dimensiuni în care aceştia se aflau. Alţi doi pasageri şi cu pilotul au fost găsiţi decedaţi, informează AFP.

Între luni şi marţi, “trei adulţi au fost găsiţi morţi”, a declarat pentru AFP German Camargo, directorul protecţiei civile din departamentul Meta, unde sunt coordonate operaţiunile de salvare, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

El a precizat că minorii căutaţi sunt trei copii cu vârste de 13, nouă, respectiv patru ani, şi un bebeluş de 11 luni.

Avionul, un model Cessna 206, a dispărut de pe radare la 1 mai în timp ce survola jungla, în apropiere de San José Del Guaviare, în departamentul Caqueta, din sudul ţării.

Au fost lansate rapid căutări aeriene în încercarea de a localiza avionul şi pe ocupanţii acestuia, însă abia luni echipa de salvare a reuşit să ajungă la locul unde acesta s-a prăbuşit.

Potrivit companiei aeriene Avianline Charter, care a operat zborul, trupul pilotului a fost descoperit luni în interiorul aparatului de zbor, iar fotografii ale acestuia din urmă au fost publicate de armată pe Twitter. Imaginile arată avionul în poziţie verticală în mijlocul junglei, cu botul strivit de pământ.

Armata columbiană, care a colaborat cu populaţia indigenă din comunităţile aflate în apropierea locului prăbuşirii şi care a folosit câini de urmărire, a descoperit în zona accidentului fructe ronţăite, precum şi bunuri personale, inclusiv un biberon, conform Agerpres.

Echipele de salvare au găsit “fructe din junglă ronţăite, aşa că presupunem că există cineva în viaţă”, a indicat Camargo.

Cu toate acestea, jungla este foarte deasă în această regiune deosebit de greu accesibilă. Echipele de salvare au fost nevoite să călătorească nouă ore pe râu pentru a ajunge la locul accidentului.

Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite. Potrivit protecţiei civile, pilotul a raportat probleme la motorul avionului înainte ca acesta să dispară de pe radare.

In this article