Avertizare de pericol excepțional de incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul incendiilor de vegetație.   Informarea oamenilor vine în contextul avertizării lansate de Serviciului Hidrometeorologic de Stat de pericol excepțional...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul incendiilor de vegetație.

 

Informarea oamenilor vine în contextul avertizării lansate de Serviciului Hidrometeorologic de Stat de pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, care se va menține pe teritoriul țării în intervalul de timp 15 – 30 septembrie.

 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

 

Totodată, pompierii recomandă persoanelor să se abțină de la utilizarea focului pe suprafețe deschise în special în preajma spațiilor forestiere și locuri de agrement. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse.

 

De asemenea, în vederea prevenirii incendiilor, salvatorii vin cu recomandări către maturi, care au în grijă copii, să-i monitorizeze strict, pentru a nu le permite jocul cu focul în spațiile deschise și în casele de locuit.

 

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

In this article