Averea de invidiat a lui Veaceslav Negruță: 7 conturi bancare, casă de lux

Casă de lux și șapte conturi bancare, inclusiv peste hotare. Astfel arată averea consilierului prezidențial, Veaceslav Negruță, condamnat anterior pentru că a prejudiciat statul de milioane. La sfârșitul...

Casă de lux și șapte conturi bancare, inclusiv peste hotare. Astfel arată averea consilierului prezidențial, Veaceslav Negruță, condamnat anterior pentru că a prejudiciat statul de milioane.

La sfârșitul lui decembrie 2020, Negruță a depus la Autoritatea Națională de Integritate declarația de avere. Potrivit informațiilor prezentate de consilierul Maiei Sandu, în 2019 familia lui Negruță a obținut un venit de 577 356 de lei. Totodată, Veaceslav Negruță indică o casă de aproape 300 de metri pătrați, care ar costa doar 1 milion de lei (50 mii euro). Veaceslav Negruță are și un extravilan evaluat la un preț de peste 120 de mii de lei.

Familia Negruță deține 7 conturi bancare, unul dintre care este Franța.

Amintim că Veaceslav Negruță este consilierul președintelui Maia Sandu pe probleme economice. Negruță a fost colegul de partid al Maiei Sandu în PLDM și a deținut funcția de ministru al Finanțelor în guvernul Filat.

Veaceslav Negruță a fost condamnat în dosarul Sandulachi, pentru că a prejudiciat statul cu 400 de mii de euro. Mai exact, Negruță, fără decizia finală a instanței, i-a transferat colegului de partid, Pantelei Sandulachi, din bugetul de stat, 400 de mii de euro.

In this article