Autoritățile municipale încearcă să rezolve problema inundațiilor pe strada Albișoara

Autoritățile municipale încearcă să rezolve problema inundațiilor pe strada Albișoara, în timpul ploilor abundente. Edilului capitalei, Ion Ceban, a dispus să fie creat un grup de lucru în...

Autoritățile municipale încearcă să rezolve problema inundațiilor pe strada Albișoara, în timpul ploilor abundente. Edilului capitalei, Ion Ceban, a dispus să fie creat un grup de lucru în acest sens pentru a analiza toate posibilitățile de remediere a situației.

„Ieri, specialiștii s-au convocat la fața locului pentru a identifica soluții imediate, necesare pentru rezolvarea problemei acumulărilor de ape.

Astfel, s-a constatat că este necesar de a redirecționa apele care se acumulează pe durata ploilor torențiale pe carosabilul din str. A. Pușkin și A. Botezatu, pentru a se va evita suprasolicitarea rețelei de canalizare pluvială din zona străzii Albișoara.

În acest scop, serviciile municipale de profil vor efectua inspecția video a coloanelor de canalizare, operațiune menită să determine cauza înfundărilor repetate, funcționarea defectuoasă și localizarea infiltrațiilor, precum și reamenajarea și extinderea complexului de receptoare pluviale a căminelor de acumulare din sector.

O altă soluție care va fi examinată de responsabili pentru redirecționarea apelor pluviale din preajmă și evitarea inundațiilor, este amenajarea unui canal deschis pentru captarea apelor în panta r. Bâc, la intersecția str. A. Pușkin – str. Albișoara.

Totodată va fi reactualizat proiectul de curățare a albiei râului Bâc, pe un tronson cu lungimea de 900 de metri liniari.

În acest sens, în baza constatărilor specialiștilor, astăzi, a fost întocmit un proces verbal.

Rezolvarea definitivă a acestei probleme, necesită timp și bani, dar cu siguranță vom reuși să remediem situația.

Anterior, prin reabilitarea rețelei de canalizare pluvială, a fost rezolvată problema inundațiilor și acumulărilor de ape, ca urmare a ploilor, pe un alt tronson al străzii Albișoara, zona din preajma CC „PEGAS”.

In this article