Autoritățile din Soroca au pus la dispoziția medicilor, care luptă cu COVID-19, cazare, hrană și transport

Protecția medicilor, care luptă cu virusul de tip nou, a fost subiectul prioritar la ședința Centrului unic de Comandă de astăzi. Autoritățile au discutat despre cazarea doctorilor în...

Protecția medicilor, care luptă cu virusul de tip nou, a fost subiectul prioritar la ședința Centrului unic de Comandă de astăzi. Autoritățile au discutat despre cazarea doctorilor în hoteluri, pentru ca aceștia să-și poată proteja familiile.

“În zone cu focare, de exemplu Soroca, se asigură pentru medici cazarea din contul autorităților, hrana, transportul. Acest lucru s-a inclusiv în Chișinău. Au fost puse la dispoziție câteva cămine. Am discutat cu primarul general, care acum găsește și alte soluții”, a declarat președintele țării, Igor Dodon, după ședință.

Șeful statului a venit cu un apel și pentru agenții economici, care dețin rețele hoteliere.

„Mulți dintre medici nu vor să meargă acasă în această perioadă, să nu supună riscului familia. Vor să rămână separat, cât sunt în tură. Vă rog, hai să fim deschiși, receptivi și să venim cu un suport pentru medici. Să le punem la dispoziție un număr în hotel. Ori, hotelurile și așa sunt pustii  în această perioadă”, a spus Igor Dodon.

In this article