Autoritățile au extins perioada de subvenționare a întreprinderilor, care au intrat în șomaj tehnic

Mecanismul de subvenționare pentru întreprinderile şi organizațiile necomerciale care au instituit șomaj tehnic sau staționare a fost extins până în data de 30 iunie 2020. Măsura se prevede...

Mecanismul de subvenționare pentru întreprinderile şi organizațiile necomerciale care au instituit șomaj tehnic sau staționare a fost extins până în data de 30 iunie 2020. Măsura se prevede în Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică, care a apărut astăzi, 26 mai, în Monitorul Oficial.

Astfel, pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică asupra economiei, întreprinzătorilor care şi-au sistat total sau parțial activitatea li se va acorda o subvenție în mărime de 100% sau 60 % din suma achitată a impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii şi a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Subvenția se acordă pentru salariații aflați în șomaj tehnic şi/sau staționare, angajați până la data de 1 martie 2020. Subvenția se acordă pentru indemnizațiile/salariile aferente șomajului tehnic şi/sau staționării în perioada 16 mai – 30 iunie 2020.

Achitarea subvenției se efectuează în baza cererii depuse de subiectul subvenției la Serviciul Fiscal de Stat în termen de până la 30 noiembrie 2020, inclusiv.

 

 

In this article