Autocar ticsit cu țigări de contrabandă, depistat la vama Leușeni

Un moldovean în vârstă de 58 de ani, șofer al rutei Chișinău – Mangalia, este cercetat de oamenii legii, după ce a încercat să transporte ilegal 2 117...

Un moldovean în vârstă de 58 de ani, șofer al rutei Chișinău – Mangalia, este cercetat de oamenii legii, după ce a încercat să transporte ilegal 2 117 pachete de țigări, pe care le-a ascuns în autocarul de rută.

Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat pe 23 ianuarie curent, când controlului vamal a fost supus un autocar de model MAN, ce efectua cursa regulată Chișinău – Mangalia, transportând 15 pasageri.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal au stabilit prezența unui loc special amenajat în autocar, și anume în peretele lateral din partea stângă, de unde au fost extrase 635 de pachete de țigări.

În rezultat, mijlocul de transport a fost reținut, iar de la compania de transport a fost solicitat un alt autocar pentru pasageri și într-un final aceștia s-au deplasat spre destinație.

În continuare, acționând în temeiul suspiciunilor rezonabile, a fost luată decizia de a efectua un control repetat al autocarului cu participarea patrupezilor vămii și cu utilizarea tehnicii speciale de control. Astfel, pe 2 martie curent, au fost depistate încă 2 locuri special amenajate în halele autocarului și în rezervor, de unde au fost extrase alte 1 482 de pachete de țigări.

Bărbatul a refuzat să ofere explicații sau comentarii pe caz.

Țigările au fost ridicate, iar autocarul a fost indisponibilizat, informează Serviciul Vamal.

Oamenii legii continuă cercetările pe caz, în scopul identificării tuturor complicilor și atragerea la răspundere.

customs.gov.md
In this article