AUDIO // Premierul Chicu: Pentru anul viitor Bugetul de Stat prevede o creștere de aproape 7 miliarde de lei comparativ cu cel din 2020

Bugetul de Stat pentru anul viitor prevede o creștere de aproape 7 miliarde de lei comparativ cu cel din 2020. ”Din această sumă, mai mult de 3 miliarde...

Bugetul de Stat pentru anul viitor prevede o creștere de aproape 7 miliarde de lei comparativ cu cel din 2020. ”Din această sumă, mai mult de 3 miliarde de lei vor merge la majorarea salariilor din sectorul bugetar, dintre care 1,85 miliarde de lei sunt pentru majorarea salariilor medicilor”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii ”Viața Publică” de la Radio Moldova.

De asemenea, vor fi majorări și pentru cadrele didactice, personalul auxiliar și multe alte categorii.

Premierul a menționat că bugetul pentru 2021 prevede sume importante pentru construcția drumurilor. ”Tot ce au văzut cetățenii anul acesta, inclusiv în localitățile lor, va continua și la anul. Vrem să aducem infrastructura țării într-o stare acceptabilă. De asemenea, dublăm investițiile în sistemele de apă și canalizare. Dacă în 2020, în Fondul Ecologic Național au fost rezervați pentru aceasta 300 de mil. lei, acum, la prima etapă, venim cu 500 mil. lei, iar în măsura valorificării, vom mai suplini bugetul”, a mai declarat Ion Chicu.

Vrem să ne aducem cetățenii înapoi acasă, astfel, la modul practic, le creăm condiții să lucreze aici.

Prim-ministru a mai spus că luni, 30 noiembrie, în cadrul ședinței de Guvern este planificată aprobarea Bugetului și politicii bugetar-fiscale, ca apoi să fie remisă în Parlament pentru a fi examinate și aprobate în lectură finală, după discuții și completări cu amendamentele necesare.

”Contez pe responsabilitatea deputaților care știu ce înseamnă o țară fără buget aprobat. Aceasta presupune că nu vom putea aloca bani pentru majorarea salariilor și altor plăți suplimentare, nici suport economic. Toate acestea se pot face doar în baza Bugetului aprobat pentru 2021”, a mai spus premierul Ion Chicu.

In this article