Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 355 de cetățeni străini

În decursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 106 evenimente cu documentarea a 125 de persoane, care au încălcat...

În decursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 106 evenimente cu documentarea a 125 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, printre încălcările comise de călători se numără:

– 42 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 34 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 29 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– patru cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 53 de procese-verbale și 41 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 118.300 de lei și încasarea amenzilor de 31.900 de lei.

Au fost declanșate 310 consemne, dintre care 20 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 290 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 297.100 de traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport au prezentat un număr de 81.244 de traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 51% din totalul de traversări, iar 32% din trecerile frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri – la frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

In this article