Au obligat, prin șantaj, o femeie să investească în criptomonede. Doi bărbați – reținuți

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au reținut doi bărbați bănuiți de șantaj și escrocherie comise împotriva unei femei, pe care o obligau în 2022 să investească în criptomonede.

Un reținut este din Chișinău, cu vârsta de 36 de ani, iar al doilea are vârsta de 26 de ani și este din Ucraina. Cel de-al doilea avea rol de reprezentant al companiei DE INVESTIȚII, care i-a prezentat femeii cu vârsta de 29 de ani, din Chișinău, un pachet de acte de confirmare a investițiilor ei anterioare de 20.000 USD, pe care ambii a ademenit-o să le facă.

În noiembrie 2022, însă, aceștia au pretins de la femeie alți 6.000 USD, pe care reprezentantul i-ar fi investit în locul ei, pe contul acesteia. Astfel, pentru ca să intre și în posesia acestei sume, au ademenit-o pe femeie într-un automobil, de unde a fost împiedicată de către aceștia să iasă timp de câteva ore, pentru ca să o șantajeze să investească această sumă.

 

 

Cu rol de șantajare a femeii, cei doi invocau trimiterea către rudele și apropiații ei a fotografiilor ei personale, cu caracter intim. Aceștia au intrat în posesia lor de la distanță, fără consimțământul ei, atunci când femeia le-a permis accesul la calculator în scopul procesării ratelor din investiția anterioară de 20.000 USD. În cazul refuzului ei, bănuiții o amenințau că o vor deposeda de automobil.

Urmare a plângerii depuse de femeie, procurorii și polițiștii au descins cu percheziții la cei doi, cu sprijinul angajaților „Fulger,” de unde au ridicat dispozitive destinate transferurilor criptomonedelor, cartele bancare, precum și bani care ar proveni din activitatea infracțională: 5.600 USD, 180.000 MDL și 10.050 EUR.

În continuare, după audierea bănuiților, urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința celor doi, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

 

 

In this article