Au furat geanta unei persoane în stradă. Doi tineri cercetați penal pentru jaf

La data de 6 aprilie,  un tânăr de 19 ani a solicitat ajutorul și intervenția polițiștilor din sectorul Botanica,  comunicând că a fost deposedat în mod deschis de telefonul mobil...

La data de 6 aprilie,  un tânăr de 19 ani a solicitat ajutorul și intervenția polițiștilor din sectorul Botanica,  comunicând că a fost deposedat în mod deschis de telefonul mobil în timp ce se afla în parcul „Valea Trandafirilor”.

La fața locului, polițiștii au stabilit că, în timp ce tânărul se deplasa prin parc,  de el s-a apropiat doi indivizi și în mod deschis i-au sustras din mână geanta în care se afla telefonul și alte bunuri, după care au fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 10 000 de lei.

În urma măsurilor speciale întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri de 16 ani și 18 ani, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice. În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vina.

De asemenea,  în cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit complicitatea lor  în alte 5 cazuri de jaf comise în sectorul  Botanica.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 72 de ore,  iar minorul este cercetat penal în stare de libertate.

Pentru fapta comisă ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article