Au furat circa 80 mii de lei dintr-o mașină deschisă. Trei minori suspectați

Trei minori de 10  și 13 ani,  sunt suspectați de comiterea unui furt din automobil. La 1 februarie curent,  poliția din Ialoveni a fost sesizată de un locuitor al satului Costești  despre  faptul...

Trei minori de 10  și 13 ani,  sunt suspectați de comiterea unui furt din automobil.

La 1 februarie curent,  poliția din Ialoveni a fost sesizată de un locuitor al satului Costești  despre  faptul că persoane necunoscute,  i-au sustras din mașină  o geantă cu acte, 80 de mii de lei și un laptop.

La fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul  și-a lăsat mașina parcată lângă casă descuiată cu mai multe bunuri în ea.   Suma prejudiciului  a fost estimată la 93 de  mii de lei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și de investigație  întreprinse de polițiști,  la 2 februarie, au fost identificați trei suspecți,  originari din raionul Ialoveni. Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

În acest context, Poliția vine cu recomandări pentru prevenirea furturilor din automobile:

 – Nu lăsați automobilul descuiat.

– Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

– Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

– Nu păstraţi dublura cheii de contact în lăcaşul din bordul autoturismului.

– Evitaţi să împrumutaţi autoturismul persoanelor în care nu aveţi deplină încredere, chiar şi pentru intervale scurte de timp.

– Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

-Inscripţionarea numărului de înmatriculare al automobilului pe obiecte uşor demontabile(casetofoane, genţi, parbrize, oglinzi, baterii, capace, etc.), oferă posibilitatea identificării şi recuperării bunul sustras.

– Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălțăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

 Dacă totuşi sunteţi victima unui furt de/din auto sau aţi sesizat furtul altui autoturism, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de telefon 112!

In this article