Au exploatat sexual o minoră: Trei persoane, condamnate la închisoare

O tânără de 26 de ani, concubinul acesteia de 33 de ani, dar și un bărbat de 75 de ani au fost condamnați la închisoare după ce au...

O tânără de 26 de ani, concubinul acesteia de 33 de ani, dar și un bărbat de 75 de ani au fost condamnați la închisoare după ce au exploatat sexual o minoră.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada august – septembrie 2022, femeia împreună cu concubinul său au recrutat și au adăpostit o minoră și i-au promis că o vor remunera cu 100-200 de lei pe zi, dacă va lucra la o livadă de mere.

Ulterior, profitând de starea social-vulnerabilă a copilei și urmărind scopul exploatării sexuale a acesteia, prin intermediul amenințărilor și aplicării violenței, sub pretextul unei datorii inventate de 12.000 de lei, au determinat-o să presteze servicii sexuale.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile inculpaților, oamenii legii au ridicat substanțe stupefiante, atât pentru consum propriu, cât și în scop de înstrăinare.

Astfel, potrivit sentinței, atât femeia, cât și bărbatul au fost condamnați la câte 18 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru trafic de copii și circulația ilegală a drogurilor.

Prin aceeași sentință, bărbatul de 75 de ani, fiind unul dintre clienții căruia tânăra i-a prestat servicii sexuale, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru act sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani și utilizarea muncii unei persoane care este victimă a traficului de ființe umane.

Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de patru ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article